Hírek

A II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián jártunk

2018.05.15
A Thor Gym-et Hosszú Szilárd és dr. Tanos Bálint képviselte a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián, ahol sok eddig tisztázatlan dolgot sikerült helyes mederbe terelni. Ám mi is volt a téma?

 

A Thor Gym edzőterem-hálózat tulajdonosa és szakmai vezetője a Rekreáció és Innováció szekció előadói között voltak.

Bízunk abban, hogy egy fontos lépést sikerült megtenni abban az irányba, hogy világosabb és körülhatároltabb legyen a minőségi, szakmai hátterű rekreációs edzés, illetve abban, hogy ez a folyamat innentől nem áll meg, s valóban elnyeri a funkcionalitás azt a pozíciót a piacon, amit érdemel.

 

Ebben fontos pont, hogy megkülönböztessük a valós, tudomány alapú, s innovatív edzéstervezést, attól a divatos, ám korántsem üdvözítő irányvonaltól, amit sok helyen tapasztalhat a kevésbé jól informált vendég, aki rekreációs szinten szeretne fejlődni, egészségesebbé válni.

 

De hogy kerülhetőek el a csalódások?

 

Bízunk abban, hogy a mai konferencia megfelelő táptalaj volt egy eszme, egy gondolatiság elindulásának kis hazánkban, s végre lassan a szakmaiság képviselői összefognak, s idővel kiszorítják a piacról a „kontárokat”. Persze mindezt nem erőszakos módon, hanem egyszerűen azzal a kezdeményezéssel, hogy minél szélesebb körben megismerjék a sportolni vágyók, mi is a valós, szakmai funkcionális edzés, miképpen működik az? Hogyan dolgozik egy minőséget képviselő funkcionális edző? Hogyan néz ki egy funkcionális edzőterem, s mit nem nevezhetünk annak?

 

Persze ehhez idő kell, ám ma sikerült egy nagy és fontos lépést tenni az ügy érdekében.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital