Hírek

Rafting gondolatok

2018.04.10
Fülöp Ákos a Thor Outdoor vezetője nyilatkozott. Ákos kajak-kenu sportágban versenyzett, így érthető, miért vonzódik a vizes programokhoz. Azonban a Thor Back Office tagjaként kicsit más aspektusból is látja a nyári kalandot.

Fülöp Ákos a Thor Outdoor vezetője nyilatkozott. Ákos kajak-kenu sportágban versenyzett, így érthető, miért vonzódik a vizes programokhoz. Azonban a Thor Back Office tagjaként kicsit más aspektusból is látja a nyári kalandot.

Szia Ákos! A Back Office munkatársaként egész évben az irodában kuksolsz a géped előtt, vagy éppen járod a termeket. Miként éled meg az irodai munkát?

Sziasztok! Természetesen van jó-, és árnyékos oldala is. Szeretem a munkám, s abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a közösséghez az én feladatköröm áll a legközelebb. Így jobbára azzal foglalkozhatok, ami a legizgalmasabb része a back office faladatoknak. Habár mindig sok a teendő, nagyon sokat ad, hogy nap, mint nap látom: A munkánk kifizetődik.

 

Mi az árnyoldal?

Világ életemben mozogtam, s ezáltal az átlagnál is nehezebb számomra a gép előtt pötyögni. Ezt nehéz volt megszokni, de mindenki a saját életét úgy irányítja, hogy a legjobb legyen. Megtanultam hát beosztani az időt, s szakítani arra lehetőséget, hogy minden nap mozoghassak, tudjak edzeni is. Ez persze feltölt, s energiát ad. Így könnyebb a munka is. Persze a hosszabb kikapcsolódások azok, amik teljesen helyrerántanak. Várom is már a nyarat!

 

Tehát ez a legvonzóbb a raftingot illetően? Hogy kiszakadj, s ne csak pár órára lélegezz fel a mindennapos hajtásból?

Egész életemben vizes ember voltam, most pedig, amint kisütött a nap érzem, hogy vágyódom a vízre. Bár a téli alapozásokat is nagyon bírtam, szerencsés alkatom volt, jól erősödtem, sok sikerélmény volt a terembe is, azért a szellő, a víz csobogása egy egészen más feeling. Talán ezért is vagyok izgatottabb, hogy végre nekikezdtünk a Rafting szervezésének.

 

Mi az, amit kiemelnél ezekből a programkból? Hiszen tavaly az összes raftingot végigkísérted, így a te véleményed a leginkább számottevő.

A víz az egy dolog, ám a legnagyszerűbb, hogy visszakaphatom pár napra a régi edzőtáborok vagy nyári táborok feelinget. Csak négy nap, három éjszaka. Együtt egy színes brigáddal. Különböző emberekkel, különböző életekkel. Csak egy a közös, ami összehozta őket, az pedig az edzőterem, a Thor. Úgyhogy kimondottan érdekes kocsiba ülni 6 órát utazni, útközben enni egy nagyot és kiérkezni Bovecbe. Régi arcok, új figurák. És aztán este a Fekete Bárányban a móka és felszabadultság…

Ha már Fekete Bárány. Zárójeles megjegyzés, hogy a mindennapok rohanásából kicsit kiszakadva az a három este a helyi kocsmahivatalban igazán frissítő.

 

Idén ugyanaz a helyszín, mint tavaly volt.

Így van. Bovec egy idilli kisváros, első világháborús erőd-romok, természeti csodák. Az első pár órában bőven elég csak a teraszról kémlelni. Csak úgy falja az ember szeme a környezet varázslatosságát a megszokott szürkeségből kiszakadva. Majd szépen felfedezzük a környéket. A Cherna ott csobog a közelben, egy könnyed túra és ott van a vízesés is. Tíz kilóméterre húzódik az Olasz és Osztrák-Magyar Monarchia egykori, első világháborús frontvonala. A történelem kedvelőinek igen izgalmas séta lesz a hegytetőre felmenni.

 

Idén lesz újdonság?

Bár megunhatatlan a környék, de mindig kellenek újdonságok. Tavaly túravezetőink töltöttek egy éjszakát Bovec fölé magasodó Rombon hegy egyik sziklapárkányán. Mikor meghallottam, tudtam, hogy legközelebb, azaz idén, ezt nekem is meg kell csinálnom. Úgyhogy várom a vállalkozó kedvű örülteket. Egy éjszaka a Rombon tetején?

 

Izgalmasnak ígérkezik. Mi lesz a program, mikor kezdődnek a túrák?

Ezen a héten fejeződik be a szervezés, így jövő hét elején már kész is lesz a programterv, s megindulhatnak a jelentkezések is.

Fontos, hogy az összeszokott csapatok együtt indulhassanak az útra, így sok szempontot kell figyelembe venni a szervezésben. Ám abban is biztosak lehettek, hogy ha bárki számára az időpont nem a leginkább optimális, amikor a saját edzője utazik, akkor egy másik brigádban is családias hangulat várja. Minden opcióra van megoldási lehetőség, mert tényleg a legfontosabb, hogy az eddigi raftingok hangulatát tudjuk hozni. Sőt ha rajtunk múlik, felülmúlni. Bízom benne, hogy idén is sokan leszünk, s együtt osztozunk az élményekben! Ez a közösség mindig csábító, így én már tűkön ülök, hogy indulhassunk végre!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital