Hírek

Thor Gála 2018

2018.01.16
Egy közösség, s egy egyesület életében minden évben jelentős pillanat, mikor az adott esztendő kiemelkedő teljesítményeit díjazzák. Ezért év elején, a Thor születésnapján ünnepeljük meg vendégeinket, edzőinket. Mindezt persze veletek közösen!

Nem szeretnénk abba a közhelyes sémába pottyanni, hogy az év végi időszakot ellopjuk a család, a meghitt pihenés elől. Egyébként is a legtöbben túl sok kötelezettséget vállalnak ebben az időszakban. Mégis szeretnénk egy alkalmat, ami az ünneplésről szól. 

5 éve egy underground edzőteremként indultunk, annak minden előnyével, s hátrányával. Belegondoltam abba, hogy amikor megnyitotta a Thor Gym a kapuit, akkor nem ígért csilli-vili külsőségeket, sem kényelmi szolgáltatásokat. Nem ígértünk szaunát, sem szoligépet. Egy teljesen más vonalat szerettünk volna képviselni, ahol mást találhattok meg: A kezdetektől két bástyára épült a Thor, ezek nem mások, mint a szakmaiság és a közösség. Mindent e két pillérnek alárendelve építkeztünk, szerveztünk, terveztünk, s fejlesztettünk.

Év végén egyik este bementem a terembe, s cikáztak a gondolatok, érzések a fejemben:

Nem, nem egy épületbe mentem be, hanem a második otthonomba! Mikor beléptem, akkor nem egy pultot pillantottam meg, néhány hűtővel, hanem a készséges kollegínát. A sok remek pultosunk egyikét. Hiszen ők az elsők, akikkel az ajtón belépve találkozunk. De ma másképp láttam mindőjüket a fejemben: Sokszor dühítő, amikor nem mosolyog valamelyik leányzó, vagy éppen elszámol valamit. De hiszen neki is lehet rosszabb napja, lehet fáradt, s biztosan vannak, akik őt is idegesítik. Hiszen húsból és vérből vannak. Csak ma esett le, hogy amiket alapvetésnek gondolunk, azok bizony a mai világban értékek. Hiszen az elmúlt évek során még semmi nem tűnt el nálunk, a talált tárgyakat mindig átadják, senkit nem vertek át, húztak le az évek során. Ha belegondolok más helyekről milyen történeteket hallok, ez korántsem természetes. Ráadásul legtöbbször feldobja az ember napját egy-egy vicces megjegyzésük, akár csak egy kedves mosolyuk. Bármilyen probléma esetén készségesen keresik a megoldást, s hát a csudába is: Nagyon jó fejek! Öröm velük dolgozni!

Amikor megfordultam, mit láttam? Zsúfolt termet. Bár két nappal szenteste előtt már kevesebben voltak az ilyenkor szokásosnál, mégis sok vidám, és energikus embert. A bellesek játékos gyakorlatokat végeztek Attila vezetésével. Mögöttük Ági gyűjtötte össze az embereket a pörgető előtti eligazításra, a túloldalon Kristof és Dani kínozta a vendégeit, persze a szokásos hidegvérrel az arcukon. Hátul pedig Balázs katonásan tartott eligazítást, mert anélkül bizony nem élet az élet, ha December 22-én nem dönt valaki személyes rekordot. :) Szóval ott voltak az edzőink, akikkel néha nem könnyű, akiknek szintén lehetnek nehezebb napjaik. Ha már személyes hangvételű az írás, akkor egye-fene: Nem szeretem a kötelező köröket, az illem diktálta lépéseket, s ezeket nagy ívben kerülöm is! De mielőtt elindultam volna haza, akkor visszafordultam: Nem azért mert illlik, s nem is azért hogy ne legyen sértődés. Valószínűleg észre sem vették volna, hogy bent jártam, másrészt mindőjük nyugalomban tudott volna elaludni a karácsonyi jókívánságaim nélkül is. Azért fordultam vissza, mert szeretem őket, s igényeltem egy kézfogást, egy mosolyt, egy-egy verbális odaszúrást. Mert remek edzőink vannak, akik nem mellesleg a megálmodott szakmai nívót biztosítják a teremnek, s hálás vagyok, hogy egy hajóban evezhetek velük nap, mint nap.

Hazafelé pedig azon tűnődtem, mit lát más, aki belép azon az ajtón?

Valószínűleg nem látja azokat a dolgokat, amiktől különleges ez az egész. Valószínűleg sokan nem látják azokat a pillanatokat, melyeket ismerek, s amelyek miatt ennyire érzékenyen érintett az írás elején megjelenő témakör. Mert én látom, hogy a szakmai vezető nem csupán rákukkant egy-egy edzésre, hanem napi 12-14 órát kőkeményen dolgozik. Hol olvas, s a meglévő nem csekély tudását gyarapítja, vagy az edzésterveket bújja, vagy kutatómunkát végez, vagy éppen szervez egy oktatást, egy továbbképzést. Látom, hogy oroszlánrésze volt a rendszer kialakításában, mely sok-száz ember életébe hozott minőségi javítást. Látom, hogy tudása miatt mekkora tiszteletnek örvend, s ezt sem szívesen írom le, de én is azon kapom néha magam, hogy élvezettel hallgatom ha egy témába belekezd!

Látom, hogy van egy tulajdonos, aki igazi vezérként terelgeti a Thort. Aki nem csatába küldi a seregét, hanem oda vezeti azt. Aki nem csak kiosztja az ukázt, de nap, mint nap azzal kel és fekszik, hogy miképp lehetne jobb és jobb a rendszer, a terem, a szolgáltatás. Akinek nem derogál, ha azonnal ugrani kell. Akitől sokat tanultam, s aki sokszor igazságtalan, s aki azt gondolja, hogy a nap azért 24 óra, hogy 4 órát elpazarolhassunk alvásra a 20 óra munkát követően. Ám nélküle nem írhatnék most erre a felületre, nélküle nem lenne több helyszínen ott a Thor, nem lenne a jelenlegi szakmai háttér, s bizony a közösség sem. Alighanem nélküle fél év után bezárt volna a kapu, ahogy a piacon sokan kényszerülnek erre.

Nem utolsó sorban, amikor így elmélkedtem, akkor felderengett ezer olyan pillanat, melyek színessé tették a napokat, hónapokat, s mostmár mondhatom hogy az utóbbi éveket. Ahogy Gergővel, vagy éppen Ádámmal ugratjuk egymást a pult mellett állva. Ahogy életutak változnak, találkoznak a falakon belül. Számtalan olyan momentum, vagy éppen változás, melyekre öröm visszagondolni. Hálás vagyok ezekért nektek!

S miért írtam le ezeket? Mert miután e gondolatok végére értem, mosolyogtam. Ezért szeretem ezt csinálni, ezért kivételes az a hely, ahol a mindennapjaimat tölthetem. Ez pedig nem más, mint a KÖZÖSSÉG. Melynek része a csodálatos pultos csapatunk, melynek része a nagyszerű edzői stáb, melynek része a csupaszív back office, s melynek része a sok remek vendég. Mely közösségnek Te is a része vagy!

Mert a gondolatmenet végére a sok mosoly jelent meg lelki szemeim előtt, a sok ugratás, és nevetés veletek nap, mint nap. A hálás tekintetek, mikor új egyéni rekordot toltok. A sok büszke pillanat egy-egy remek teljesítmény után. Sokatok bizalma, s az hogy ha a városban üdvözöljük egymást, akkor van egy mások számára érthetetlen kötelék köztünk, Thor-osok között.

Mi pedig itt leszünk és jövőre is azért dolgozunk, hogy ez a közösség megmaradjon, sőt bővüljön.

Büszkén mondhatjuk, hogy tavaly is több olyan teljesítmény született, mely megérdemli a vastapsot, a kiemelt figyelmet. Olyan közösség alakult ki, mely tagjai nem csupán elismerik a társaikat, de igénylik is azt, hogy együtt tölthessenek időt, együtt osztozzanak a sikerekben.

Mikor lehunyjuk a szemünket, már most borzongunk attól a hangulattól, melyet a mi közösségünk meg tud alkotni. Ha belegondolunk, ahogy társunkat kihívják a pódiumra, s egyszerre több száz tenyér csap össze a tiszteletére. Mi több, ha belegondolsz, hogy lehet éppen Te leszel az, akit szólítanak, akkor remélhetőleg te is érzed ezt a bizsergést…

Fontos számunkra, hogy értékén kezeljük a teljesítményeket, s azt a munkát, amit egész évben az egyén fektet az adott feladatára. Ezért év elején, a Thor születésnapján ünnepeljük meg azokat a vendégeinket, edzőinket, akikre méltán lehetünk büszkék.

Hogy kiket díjazunk, s mikre számíthattok, azzal kapcsolatban folyamatosan tájékoztatunk a részletekről.

Az idei Gála lesz az első, mellyel remélhetőleg hagyományt teremtünk.

Nagy tervekkel vágunk neki 2018-nak, de kicsit visszatekintünk 2017-re februárban!

Remélem, hogy Te is velünk ünnepelsz majd, hiszen Te is része vagy, fontos része ennek a páratlan közösségnek!

Az esemény rangjához mérten többfogásos vacsorával, dj-vel, pompával és egyéb ínyencséggel is készülünk, ám ezekről később adunk hírt.

Most inkább arra térjünk ki, hogy kik is lesznek az est középpontjában:

A főbb díjak, melyeket átadunk:

 

A THOR legnépszerűbb embere

E díj jelöltjeit 2018.01.19-én 12:00-ig várjuk TŐLETEK kommentben a jelen hír facebook postjához. Írj már most jelöltet!

E jelöltek közül a 9 legnépszerűbb jelöltre szavazhattok a 21-i héttől kezdődően egy erre létrehozott szavazófelületen, ami miatt érdemes lesni a facebook oldalakat. Az általatok javasolt 9 jelölt bemutatásra is kerül majd.

 

Spirit of Thor Újbuda; Spirit of Thor Zugló; Spirit of Thor Óbuda; Spirit of Thor Kaposvár; Spirit of Thor Százhalombatta

Minden terem vezetősége kijelöl vendégeket, akiket be is mutatunk nektek. A díjat az kapja, aki az adott közösség aktív, kiemelkedő tagja.

 

The Hammer of THOR

A díj jelöltjeit szintén ismertetjük, s bemutatjuk. A gála estjén pedig fény derül arra, ki is az, aki aktivitása, versenyszelleme miatt joggal lehet példa mindenki számára, ha az odaadásról van szó.

 

Az év Pultosa

Három fővárosi termünk pultoslányait mutatjuk majd be nektek, akik közül szavazhattok arra, aki szerintetek kiérdemli az elismerést. E díj esetében az eredmény három részből tevődik össze: Szakmai szempontok-, emberi szempontok- (back office szavazatok), valamint a Ti szavazataitok alapján.

 

Az év edzője

Az előző díjhoz hasonlóan itt is a három rész alapján (Szakmai szempontok-, emberi szempontok- (back office szavazatok), valamint a Ti szavazataitok alapján) dől el, kit ér ez a megtiszteltetés. A jelölteket természetesen előzetesen ismertetjük, s bemutatjuk nektek.

 

Ezek mellett több díj is átadásra kerül majd, melyekről később adunk információt.

Fontos: A Thor legnépszerűbb embere díjra már most várjuk a jelöléseket! A szavazatokat azonban később egyetlen kérdőívben adhatjátok majd le! A szavazás állásáról némi információt ki fogunk szivárogtatni február 5-től.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital